David en het Radboud

‘...en ik vond het ook allemaal heel snel gaan.’

‘De volgende dag liep ik zonder pijn het ziekenhuis uit’

Tijdens een van de wandelingen met zijn geliefde honden krijgt David enorme kramp in zijn been. ‘Het voelde alsof er een mes in gestoken werd’. Bijna anderhalf jaar lang kan hij alleen nog korte stukjes lopen of fietsen. Bij het UMC St Radboud wordt hij geopereerd. ‘De volgende dag liep ik zonder pijn het ziekenhuis weer uit’.

American

Via militaire dienst in Duitsland en de Vierdaagse is de Amerikaan David Nichols terecht gekomen in Malden. Een knieblessure zette een streep door zijn carrière in American Football. Om fit te blijven wandelt hij een paar keer per dag met zijn American Staffordshire honden. ‘Het zijn hele sportieve, gespierde honden waar je alles mee kan doen’.

Etalagebenen

David kreeg vorig jaar last van etalagebenen: verstoppingen in de bloedvaten van het been waardoor de spieren snel verzuren. ‘Na een paar honderd meter lopen, kreeg ik kramp. Als het wegzakte, kon ik weer verder, maar na een paar minuten moest ik weer stil blijven staan.’ Omdat looptraining en fysiotherapie nauwelijks hielp, koos hij voor een consult op de polikliniek Perifeer Vaatlijden van het UMC St Radboud.

Opluchting

‘Binnen twee of drie weken had ik een afspraak. In één middag kreeg ik allerlei onderzoeken. Kort daarna werd ik geopereerd. Ik vond het heel snel gaan.’ Het meest enthousiast is David over het resultaat. ‘De dag na de operatie kon ik al naar huis en had ik geen pijn meer. Ik kon er meteen weer met de honden op uit. Het is echt een opluchting dat ik weer fatsoenlijk kan lopen’.

Tevreden

Het is volgens David allemaal goed gegaan. ‘Ik ben heel tevreden, met de behandeling, met het contact met de chirurg na de operatie, de zusters zijn attent, houden alles in de gaten… Daar word ik blij van.’

51 jaar
Malden
getrouwd, één zoon
ex topsporter
hondenliefhebber

Bekijk het filmpje van David